Despre masa consola

Consola este o masa amplasata la perete, sustinuta de suporti in forma de S ( de unde si denumirea) sau cu picioare. Caracteristica ei este latimea cu dimensiuni reduse, ceea ce o face adaptabila spatiilor mici. Este indispensabila pentru fiecare casa datorita elegantei si versatilitatii. Masa consola poate fi folosita in orice camera, in scopuri diferite: masa, birou, masuta de machiaj, suport de lampa sau decoratiuni. Dar despre toate acestea vom vorbi putin mai tarziu.

Consola are o poveste interesanta care transcede timpurilor, ea fiind adaptata de fiecare data noilor dorinte ale oamenilor. Se crede că originea acestui mobilier provine din designul francez, prezent în vilele și palatele aristocratice din sec. XVII- XVIII ca apoi masa consola sa devina un element central în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Sculptate, ornate, cu picioare cambrate, acoperite cu vaze si busturi, ele exprimau fastul si opulenta vremurilor. Uneori se realizau in perechi si se amplasau pe pereti opusi. Asortate cu oglinzi decorative, ele devin cele mai reușite expresii ale stilului Rococo care odata dezvoltat în Franța se raspandesc apoi si in Europa.

Multifunctionalitate

Hai sa vedem acum ce ne poate aduce bun in viata noastra, o masa consola.

Este decorativa.

Indiferent de stil, material sau culoare consola aduce gratie, eleganta si feminitate oricarui interior. Asortata cu o oglinda sau tablou, oriunde am amplasa-o, ea aduce armonie intr-un stil minimalist.

Sa admiram impreuna o superba piesa de mobilier, colectia Sagomatti care cu siguranta poate deveni piesa centrala in orice interior, Consola din lemn cu raft, Sagomati.

 

Amplasata in holul de intrare, cu o amintire sau o floare dragi sufletului nostru, ne poate ura „Bine ai venit”. Pe ea ne putem aseza poseta, cheile sau corespondenta. Daca are si sertare sau un raft, nici nu stii cate lucruri poti depozita. Iti propun Consola cu doua sertare.

simpla, cu latime mica ( 31 cm ), adaptabila in oricare alta zona din locuinta noastra. Pentru holurile foarte mici, poti alege o consola de colt, Consola de colt.

Masa de lucru , un mic birou care poate fi amplasat in orice camera. Pentru facturi, laptop, o mica afacere de familie, cursuri sau teme scolare, o consola amplasata sub o fereastra poate fi extrem de utila si gratioasa. Ce parere ai despre Consola baroc,

 

eleganta, cu elemente de sculptura, latime 38 cm.

Masa de machiaj, zona cu amprenta feminina, de obicei destinata dormitorului, cocheta, cu sertare pentru maruntisuri, strajuita de o bancheta sau taburet asortat. Noua ne-a placut  Consola cu sertare

 

Daca canapeaua ta nu este amplasata la perete, atunci neaparat flancheaza-i spatele cu o masa consola. Ideea este folosita tot mai des in design, consola avand rol de suport pentru lampi, lumanari, rame foto sau cartea preferata. Ai putea folosi consola Consola cu ornament sculptat

Masa de pregatit si servit pentru bucatariile mici o consola poate fi considerata oricand o optiune. Ocupa un spatiu mic, o poti muta usor dandu-i oricand o alta folosinta. Poti opta pentru o consola extensibila  Consola extensibila

 

sau Consola cu sertar

 

Si nu in ultimul rand, sa nu uitam de  zilele de sarbatoare, in care o  consola poate fi folosita ca un minibar, masa pentru gustari sau orice altceva iti este necesa. Este  usor de amplasat in imediata apropierea grupului de petrecareti.

Sper ca te-am convins, asa ca intra acum in boutique-ul nostru pentru a-ti alege piesa de mobilier potrivita casei tale  http://www.mobchicboutique.ro/categorie/mobila-living/comode-console-living/.

Nu trebuie decat sa ne imaginam…