Mobila din lemn lacuit este alegerea preferata a multor oameni datorita finisajului fin, satinat, a luminozitatii oferite interioarelor prin reflexia luminii si nu in ultimul rand al multitudinilor de nuante si culori pe care le poti alege. Piesele de mobilier sunt frumoase, elegante, versatile și, cu grija cuvenită, rămân nemodificate mult timp.

Întreținerea adecvată înseamna o curățare adecvată deoarece mobilierul lacuit, de fapt prin însași natura sa, tinde să acumuleze depuneri de murdărie și să formeze o patină neagră gălbuie. Dar nu va ingrijorati.

Daca a-ti optat pentru un astfel de tip de mobilier, iata 5 sfaturi utile pentru intretinerea si curațarea mobilierului lacuit.

1. Stergeti praful cu regularitate folosind lavete antistatice, moi, bumbac sau microfibra.

2. Curățați imediat petele. Apa, grasimile, cosmeticele, dacă sunt lăsate pentru o lungă perioadă de timp, se pot impregna in finisajul lacuit, fiind mai greu de indepartat.

3. Evitați să fiți agresivi. In situatia petelor deja instalate tendința noastră ar fi să folosim bureți abrazivi sau detergenți agresivi: exclus. Nu folosiți niciodată bureți abrazivi, produse corozive, amoniac, substanțe de înălbire, produse cu aciditate.

4. Folosiți o solutie de curatare pregatita in casa.

Cel mai simplu mod de a curăța un mobilier lăcuit este Săpunul de Marsilia (ulei de masline si ulei de cocos). Este suficient să se dizolve o cantitate mică de săpun în aproximativ jumătate de litru de apă caldă, apoi inmuiati laveta, stoarceti bine si treceți-o peste suprafața de curatat. La final uscati mobila cu o laveta curata.

4. Feriți-vă de utilizarea alcoolului. Alcoolul etilic este un agent de îndepărtare a petelor foarte eficient, dar agresiv. Poate fi folosit numai pentru curățarea mobilierului foarte lucios (niciodată opac) si numai dacă este foarte bine diluat în apă caldă. Dacă este utilizată în mod necorespunzător, alcoolul poate compromite lăcuirea, lăsând halouri.

5. Ce să faceți dacă petele persistă. Dacă murdăria nu dorește să dispară, vă recomandăm utilizarea atentă și moderată a alcoolului diluat sau a produselor speciale din gama NUNCAS sau Vetril. Dacă după curățarea mobilierului există halouri sau urme, înseamnă că murdăria nu a fost complet eliminată, că au fost folosite produse prea agresive sau că apa este foarte calcaroasa. În acest caz, este recomandabil să reluati curățarea cu atenție a suprafeței și să o uscați imediat, asigurându-vă că pânza din microfibră nu conține urme de detergent.

Voi ce metode folositi pentru intretinerea acestui tip de mobilier?