Politica de Retur

Clientul primeste produsul/produsele comandate, prin curier, cu optiunea ,,deschidere la livrare” si are posibilitatea de a verifica conformitatea acestora cu specificatiile prezente in paginile de produs. In situatia in care, produsul nu corespunde specificatiilor sau prezinta deteriorari datorate transportului/manipularilor, clientul are dreptul de a- refuza, iar avansul i se va returna, in termen de 7 zile lucratoare.

Clientul are dreptul să notifice în scris MobChic Boutique că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea produsului conform legii nr. 51/2003 şi de OUG nr.34/2014 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanţă.
MobChic Boutique va rambursa în cel mai scurt timp contravaloarea produsului (maximum 14 zile calendaristice) de la data la produsul returnat ajunge la depozitul nostru.

Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

  • în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 30 de zile calendaristice, calculată din ziua lucrătoare următoare datei contractului onorat;
  • în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (şi cu documentele care l-au însoţit iniţial);

Înainte de expirarea perioadei de retur, clientul informează S.C Newcomly Consulting SRL cu privire la decizia sa de returnare a produselor, folosind una dintre următoarele variante:

  • completarea formularului de retur şi expedierea lui prin poştă sau e-mail la adresa [email protected] (acesta este doar un model si nu este obligatoriu)
  • orice altă declaraţie neechivocă în care clientul îşi exprimă decizia de retur

Clientul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizate de către SC Newcomly Consulting SRL să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 30 de zile de la data la care clientul a comunicat  SC Newcomly Consulting SRL decizia sa de retur. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 30 de zile.

SC Newcomly Consulting SRL returneaza clientului contravaloarea produselor primită drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retur a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării. Suma înapoiată va reprezenta contravaloarea produselor returnate, din care se scad costurile directe de returnare. Rambursarea cuantumului astfel calculat se face numai prin transfer bancar în contul indicat de către client, specificat în format IBAN. Nu se fac plăţi în numerar. Avansul de 30% din valoarea totală  solicitat pentru produsele executate pe comandă specială nu este rambursabil în situaţia în care clientul decide să returneze produsul din alte motive decât cele care privesc defectele de fabricaţie ale produsului.

Din cauza varietăţii tipuri de dispozitive de afişare (ecran de laptop, telefon mobil, tabletă, desktop PC), aspectul produselor (texturi, culori, finisaje) poate apărea uşor diferit faţă de aspectul real. Odată cu plasarea comenzii, Clientul consimte că aceste diferenţe sunt independente de voinţa Mobchic Boutique şi nu constituie motiv de anulare a comenzii şi/sau returnare a produselor.

Consumatorul nu este obligat să-şi justifice decizia de retur şi nu va suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) şi art.14 din O.U.G Nr.34/2014 (costurile directe de returnare). Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare si ambalat corespunzator . MobChic Boutique recomandă păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrităţii produselor pe timpul transportului.