Le-am vazut si ne-au placut!

Stilul baroc. Piesele de mobilier in stil baroc, au un farmec aparte, o maiestrie si o eleganta pe care nu o gasim intr-un alt stil.

Elementele decorative, sculptate manual, materialele naturale, lemnul masiv, imprima accentul de culoare si aduc o nota de eleganta prin forma si detaliile deosebite.

Scurt istoric

Stilul baroc, originar in Italia, la sfarsitul anilor 1600, devine predominant in sec. VII si VIII. A fost purtat si raspandit din  Europa inspre imperiile coloniale ale Spaniei, Portugaliei, Frantei si Angliei, peste tot in lume, unde acestea au intemeiat colonii.

A fost încurajat de Biserica Catolică ca mijloc de a contracara simplitatea și austeritatea arhitecturii protestante, a artei și a muzicii, deși arta baroca luterana s-a dezvoltat si în unele parti ale Europei. Stilul baroc a folosit contrastul, mișcarea, detaliile exuberante, grandoarea și surpriza pentru a obține un sentiment de venerație

Stilul s-a manifestat initial in arhitectura, sculptura, pictura, dar in perioada ascendentei sale maxime (1670-1780) s-a manifestat prin patrunderea sa triumfala in tot ceea ce se poate numi creatie artistica.

Numele stilului vine din portughezul “barroco”, care inseamna perla naturala, neslefuita.

Stilul baroc in piesele de mobilier

Aparut pentru prima data in casele instarite din Roma, Venetia, Florenta, mobilierul poate fi identificat prin decoratiuni elaborate si complicate, forme curbate ale picioarelor meselor, scaunelor, canapelelor. Stilul baroc este folosit astazi pentru decorarea unui case chic, emana eleganta si lux, iar designerii de interior folosesc piesele atat in stilul classic, cat si in interioare moderne.

Piesele de mobilier sunt lucrate manual, din lemn de cea mai buna calitate. Barocul modern prezinta forme rotunjite, este bogat in decoratiuni, de multe ori cu insertii de pietre pretioase.

Recomandarile noastre:

Bancheta tapitata Impero

Fotoliu sculptat Tini

Canapea trei locuri Tini

Taburet cu ornament sculptat

 

 

Scaun Ginevra Cresta

Consola stil baroc

 

Masa patrata Intarsiata