Sa-ti mobilezi casa in stilul clasic nu este nici pe departe cea mai ieftina solutie! Dar un astfel de design interior este intotdeauna actual si independent de tenditele modei.

Citeste articolul nostru si o sa te convingi!

Scurt istoric

Stilul clasic a aparut pentru prima data in Franta, in sec. al XVII-lea, in arta, literatura, muzica, arhitectura. In scurt timp s-a extins in intreaga Europa, devenind pentru mai bine de doua secole, principalul stil de design interior.

Designerii au avut ca sursa de inspiratie Grecia si Roma antice, datorita claritatii, simplitatii si rigurozitatii pieselor de mobilier, a accesoriilor si a combinatiilor dintre acestea.

Cum distingi stilul clasic?

  1. Una dintre principalele caracteristici sunt materialele naturale, de calitate ( lemn natural, satin, matase, piele, covoare lucrate manual);
  2. In ceea ce priveste paleta de culori, poti miza oricand pe culori neutre, ce creaza o atmosfera destinsa, de liniste si calm. Nu poti da gres cu pastel, nuante de crem, verde, auriu sau intreaga gama de nuante de maro. Ai grija insa, incaperile nu trebuie sa fie intunecate si posomorate!
  3. Iluminatul este, de asemenea, un element extrem de important. Candelabrele din cristal, lampile din sticla, sfesnicele de bronz, pot scoate singure si fara prea mult efort, orice incapere din anonimat;
  4. Hint: Candelabrele mari, plasate in centrul tavanului, permit luminii sa fie distribuita uniform, creand astfel atmosfera de liniste si confort, pe care ti-o doresti in intimitatea propriului camin!
  5. Elementele textile sunt cele mai ravnite accesorii! Cu siguranta iti poti imagina cum ar arata in casa ta satinul, matasea sau podelele acoperite cu covoare executate manual!

Interioarele clasice sunt adesea folosite de persoanele care au preferinte si gusturi deja formate, precum si de aceia care prefera valorile si traditionalul, in locul modei trecatoare.

Ce camere am putea decora in stilul clasic?

  1. Dormitor in stil clasic -pentru o odihna deplina, intimitate si caldura.

Intr-un dormitor in stil clasic, elementul principal este patul. Acesta defineste forma si stilul tuturor celorlalte elemente. Noptierele asezate simetric, de o parte si de alta, bancheta de la capatul patului, formele rotunjite si netede, iluminatul slab, sunt elemente testate in timp si un semn de bun gust impecabil!

Mobila dormitor set COMP89

 

Dormitor in stil clasic 

2. Livingul in stil clasic – pentru eleganta si functionalitatea pe care le meriti

Stilul clasic este cel mai usor de pus in practica intr-un living. Fiind cea mai spatioasa camera din casa, lasa libertate imaginatiei, iar variantele pieselor de mobilier pe care le poti utiliza sunt nenumarate.

Set mobila

3. Biroul in stil clasic – pentru un profesionalism a la carte

Pentru birouri, stilul clasic este cea mai populara solutie. Acest design traditional accentueaza profesionalismul si eleganta. Formeaza o imagine stabila a prosperitatii si stabilitatii.

Birou in stil clasic

4.Stilul clasic in hoteluri, restaurante, saloane – taramuri de poveste

Caracteristicile clasicismului sunt atat de atractive prin luxul discret si unicat incat a devenit, in scurt timp, unul dintre cele mai populare stiluri. Mobilierul rafinat si accesoriile scumpe permit restaurantelor, barurilor si hotelurilor sa-si imbunatateasca vizibil imaginea pentru atragerea unei clientele selecte. Acesta este, de asemenea, un semn al viabilitatii si validitatii brandului.

Mobila dormitor set COMP120

Dormitor in stil clasic